Diákolimpia Országos döntő
 Diákolimpia Megyei döntő eredménye Lövészet
Tracht Tag az iskolánkban
Beiratkozási tájékoztatás  2022/23-as tanév

Kedves Szülők! 

 

A nevelési-oktatási intézmények működéséről szóló 20/2012.(VIII. 31.) EMMI rendelet 182.§-ában foglaltak alapján márciusban az egyházak az iskolákban hitoktatással kapcsolatos tájékoztatókat tartottak.  

A rendelet szerint az egyházi jogi személy írásban meghatalmazott képviselője tájékoztatást adott az iskolának, tanulóknak, szülőknek, hogy a 2022-2023. tanévben a hittan oktatást milyen módon szervezi meg. 

A rendeletben előírt tájékoztatót 2022. március 10-én 18 órakor tartottuk meg. 

A hittan oktatással kapcsolatos szülőknek szóló dokumentumokat megtekinthetik iskolánk honlapján.  

Amennyiben kérdésük van, érdeklődjenek az oktatással kapcsolatban az ott megadott elérhetőségeken! 

Az etika, valamint a hit- és erkölcstan kötelezően választható tantárgyak. Aki korábbi választását a következő tanévre módosítani szeretné, annak írásban kérelmet kell benyújtania 2022. május 20-ig az iskola titkárságán. 

Nagyvázsony, 2022. március 17. 

 

Bandiné Dr. Liszt Amália 

     intézményvezető 

Katolikus hittan Evangélikus hittan Református hittan
Katolikus hittan Evangélikus hittan Letöltés után megnyithatóAz álláshirdetés a Közigálláson


Tisztelt Szülők! 

Az elmúlt években az oktatásra egyre kevesebbet költött az állam, így az óvodák, iskolák életében egyre több nehézség tapasztalható, ennek pedig a gyermekek, a diákok a kárvallottjai.  

Önök is észlelhették, hogy egyre több olyan foglalkozás, óra van, amelyet nem szakos tanár tart. Nincs ez rendjén, hiszen így a gyermekek nem kapják meg azt az oktatást, amelyre szükségük lenne további tanulmányaikhoz. Nincs elegendő szakember, aki a gyermekek oktatásához, neveléséhez szakszerűen ért.  

Az alacsony és megalázó bérek, az egekbe szökő tanítási órák, felesleges adminisztráció miatt  egyre  kevesebb  a  pályakezdő  pedagógus,  lassan tényleg  nem  lesz,  aki  tanítsa a gyermekeket. Ha a kormányt nem tudjuk rávenni, hogy megállítsa a pedagógusok létszámának csökkenését, ha nem tudja vonzóvá tenni a fiataloknak a pályát, ha nem fordít többet közoktatásra, rövidesen óvodákat, iskolákat kell bezárni, növelni a csoportok létszámát, ami egyáltalán nem  tesz  jót a  gyerekeknek,  a  tanulóknak. 

Hogy ez ne történhessen meg, a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) közös sztrájkbizottsága 2022. január 31-én, hétfőn reggel 8 órától 2 órás figyelmeztető sztrájkot hirdet. Az első két órában nem végzünk oktató-nevelő munkát, de szükség esetén a még elégséges szolgáltatás alapján a gyermekek felügyeletéről gondoskodunk. Kérjük Önöket, hogy ezt a lehetőséget csak akkor vegyék igénybe, ha gyermekük felügyeletét másként nem tudják megoldani!  

Amennyiben nem tudja gyermeke felügyeletét megoldani erre a két órára, kérjük, legkésőbb január 28. (péntek) reggel 8 óráig írásban jelezze az osztályfőnöknek! 

Kérjük, támogassanak bennünket, hiszen az Önök gyermekének jövője érdekében is vállaljuk a figyelmeztető sztrájkot! 

Magyarországnak az az érdeke, hogy jól felkészült, anyagilag és társadalmilag is megbecsült pedagógusok, nevelők, oktatók készítsék fel a jövőre gyermekeiket. Megalázott, kizsigerelt pedagógusokkal nem érhetünk el eredményt!  

Nagyvázsony, 2022. január 26. 

Köszönettel: 

A Kinizsi Pál Általános Iskola sztrájkbizottsága 

Kedves Szülők!


Újból lehetőség nyílik, a 12. életévét betöltött, eddig oltatlan tanulók számára a COVID védőoltás felvételére, melynek várható időpontja 2021.09.21. (helyben, iskolaorvosnál).


Kérjük Önöket, oltási szándékukat gyermekük osztályfőnökénél, vagy válaszban Kréta üzenetben jelezzék, legkésőbb vasárnap (2021.09.12.) este 20 óráig.


Nemleges válasz esetén is kérünk visszajelzést, mert adatszolgáltatási kötelezettségünk van.


Tisztelettel: Bandiné Dr. Liszt Amália

                   intézményvezető

Álláshirdetések

magyar-bármely szakos tanár
matematika-bármely szakos tanár
tanító
nemzetiségi tanító

TISZTELT NAGYVÁZSONYIAK!

A Nagyvázsonyi Önkormányzat - nagy hangsúlyt helyezve a környezetvédelemre - megszervezte a helyiek számára is a használt étolaj gyűjtését.

Mindeddig az erre használt tárolót a Hulladékgyűjtő szigeten találhatták.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy mostantól a gyűjtőedény az iskola parkolójában, a többi kukánál lesz.

A gyűjtőpont megváltoztatására intézményünk kérésére került sor.

Mi is szerettünk volna Gyűjtőpont lenni, de a községben csak egy lehetséges. ÖKO-Iskola lévén, az Örökös Öko-Iskola cím elnyeréséhez vállaltuk, hogy bővítjük a szelektív hulladékgyűjtési lehetőségeket, a már meglévők mellé.

Nem mellékes lehetőség a gyűjtéssel, hogy pénz is társul hozzá. Erre nagy szükségünk van a kiskertünk gondozásához, magok, palánták beszerzéséhez, hisz ezeket az utóbbi időben többnyire pályázatokból, adományokból oldottuk meg.

Az Önkormányzat ezért adta át nekünk a gyűjtés lehetőségét, melyet nagyon köszönünk!

ÖKO-munkacsoportA Nagyvázsonyi Hírmondó tavaszi száma


Beiratás tájékoztató 2021. Általános iskolai beíratás